Hozzávaló
- 375 gr BL 55 liszt
- 1 szűk ek sikér ( el is maradhat)
- 1 ek burgonyapehely
- 6 gr friss élesztő
- 8 gr só
- 1/2 ek árpamaláta vagy (6 gr cukor)
- 55gr olaj vagy ( 60 gr vaj)
- 200 ml víz
- tej a kenéshez
- szezám a szóráshoz
Elkészítés
A vizet -élesztőt és 125 dkg lisztet kikeverek kovásznak és 30 percre félreteszem míg beindul. Beleteszem a malátát (cukrot), olajat a többi lisztet és a sót. Jól bedagasztom. Se lisztet se vizet ne adj hozzá, hanem addig dagasszad míg egy kellemes nem ragadós tésztád lesz.Én kenyérsütőgéppel dagasztatom. 1 órát kelesztem, átgyúrom, majd 90 - 100 gr-s gombócokat készítek belőle amit papírozott tepsire teszek és letakarva a duplájára kelesztem. 180 C° -a előmelegítem, gőzösítem a sütőt, addig lekenem tejjel a zsömiket és mindegyiket megszórom szezámmal. 20 perc alatt készre sülnek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése