2012. szeptember 4., kedd

Foltoska muffin


Hozzávaló/ 21 db - hoz

 Tészta
  • 30 dkg sima liszt + 5 dkg rétesliszt
  • 1 csapott teáskanál sütőpor
  • 1 csapott teáskanál szódabikarbóna
  • 2 vaníliás cukor
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaó
  • 0.5 l joghurt vagy kefir
  • 20 dkg kristálycukor (Xillit)
  • 1 db egész tojás
  • 1,5 dl olaj
  • csipet só
Töltelék
  • 25 dkg túró
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 21 db magozott meggy
  • 5 dkg margarin
 Elkészítés                            Hozzávaló
 A lisztet, sütőport, szódabikarbónát, vaníliás cukrot, kakaót és csipet sót összekeverem. 
 A tojást a cukrokkal az olajjal és a joghurttal jól elkeverem. 
 Majd a kakaós lisztet folyamatos keverés mellett hozzáadom. 
 A 12 db - s muffinsütőt kivajazom vagy papírt teszek bele és 21 mélyedést 2/3 -ig töltök a masszával.(mindegyik mélyedésbe 2 ek).
 A tölteléket elkészítem és mindegyik kakaós tésztára teszek 1 teáskanállal belőle.
Majd  belenyomok egy - egy szem meggyet.
Előmelegített sütőben 180 C° - n vagy légkeverésnél 165 C° - n, 20-25 percig sütöm. 10 perc pihentetés után rácsra rakom és ott hagyom kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése