Hozzávaló
-
Tésztához
30 dkg liszt
fél cs. sütőpor
1 ek kakaópor
5 dkg cukor
5 dkg Rama
2 tojássárgája
1.5 dl tej
-
Piskótához
6 tojás
6 ek cukor
6 ek finomliszt
-
Krémhez
4 ek liszt
5 dl tej
25 dkg Rama
20 dkg porcukor
2-3 kiskanál konyakmeggy aroma
1 ü (7 dl) magozott meggy
-
Csokoládémáz
• 2 tojás fehérje
• 12 dkg porcukor
• 1-2 ek kakaópor
• 5 dkg margarin
Elkészítés
A tésztához a lisztet a sütőporral, kakaóval, cukorral összeforgatom. Ezután a margarinnal, a tojássárgával és a tejjel rugalmas tésztát gyúrok.
Két részre osztom, és közepes sütőlemezen két lapot 30x30 cm-t sütök belőle. A piskótához a tojássárgát a cukorral elektromos habverővel krémesre felverem. A tojásfehérjét kemény habbá verem, majd a liszttel felváltva a cukros tojássárgával összedolgozom. Előmelegített sütőben megsütöm. A krémhez a lisztet a tejben simára keverem, majd folyamatosan keverve sűrű krémet főzök belőle, és hűlni hagyom. A margarint a porcukorral habosra keverem, majd összedolgozom a kihűlt krémmel. Konyakmeggy aromával vagy rummal ízesítem attól függően, hogy gyerekek is fogyasztják-e.. A kihűlt piskótát 2 cm kockákra vágom, a krémmel összekeverem, majd hozzáadom a lecsepegtetett meggyet. A krémet a tésztalapra simítom, a másik tésztalappal beborítom, tetejére csokimázat teszek..Csokoládémáz elkészítése
A tojásfehérjét a cukorral gőz fölött felverem, majd a kakaót és a (szobahőmérsékletű) margarint is belekeverem. Rákenem a süteményre és dermedni hagyom.
Ide írom a mikrós piskóta receptjét, most ezt használtam a sütihez.
• 12 dkg margarin megolvasztva
• 12 dkg porcukor
• 15 dkg liszt
• ½ sütőpor
• 2 ek um
• 4 db tojás szétválasztva
Elkészítés
A tojásfehérjét kemény habbá verem pici sóval. A többi anyagot egy mirózható műanyag edénybe teszem (Tupper)jól összekeverem , beleforgatom a felvert fehérjét. A legnagyobb teljesítményen 6-8 percre teszem. Tányérra fordítom, és ha nem sült volna át teljesen az alja akkor még így visszateszem 2 percre. Ha kihűlt 2 cm- s darabokra vagdosom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése