2012. szeptember 4., kedd

Konyakmeggyes süti


    Hozzávaló
  • Tésztához 
    30 dkg liszt
    fél cs. sütőpor
    1 ek kakaópor
    5 dkg cukor
    5 dkg Rama
    2 tojássárgája
    1.5 dl tej

  • Piskótához 
    6 tojás
    6 ek cukor
    6 ek finomliszt

  • Krémhez
    4 ek liszt
    5 dl tej
    25 dkg Rama
    20 dkg porcukor
    2-3 kiskanál konyakmeggy aroma
    1 ü (7 dl) magozott meggy
  • Csokoládémáz
    •    2 tojás fehérje
    •    12 dkg porcukor
    •    1-2 ek kakaópor
    •    5 dkg margarin


    Elkészítés
    A tésztához a lisztet a sütőporral, kakaóval, cukorral összeforgatom. Ezután a margarinnal, a tojássárgával és a tejjel rugalmas tésztát gyúrok.
    Két részre osztom, és közepes sütőlemezen két lapot 30x30 cm-t sütök belőle. A piskótához a tojássárgát a cukorral elektromos habverővel krémesre felverem. A tojásfehérjét kemény habbá verem, majd a liszttel felváltva a cukros tojássárgával összedolgozom. Előmelegített sütőben megsütöm. A krémhez a lisztet a tejben simára keverem, majd folyamatosan keverve sűrű krémet főzök belőle, és hűlni hagyom. A margarint a porcukorral habosra keverem, majd összedolgozom a kihűlt krémmel. Konyakmeggy aromával vagy rummal ízesítem attól függően, hogy gyerekek is fogyasztják-e.. A kihűlt piskótát 2 cm kockákra vágom, a krémmel összekeverem, majd hozzáadom a lecsepegtetett meggyet. A krémet a tésztalapra simítom, a másik tésztalappal beborítom, tetejére csokimázat teszek..
    Csokoládémáz elkészítése
    A tojásfehérjét a cukorral gőz fölött felverem, majd a kakaót és a (szobahőmérsékletű) margarint is belekeverem. Rákenem a süteményre és dermedni hagyom.
     
    Ide írom a mikrós piskóta receptjét,  most ezt használtam a sütihez.
    •    12 dkg margarin megolvasztva
    •    12 dkg porcukor
    •    15 dkg liszt
    •    ½  sütőpor
    •    2 ek um
    •    4 db tojás szétválasztva

    Elkészítés
    A tojásfehérjét kemény habbá verem pici sóval. A többi anyagot egy mirózható műanyag edénybe teszem (Tupper)jól összekeverem , beleforgatom a felvert fehérjét. A legnagyobb teljesítményen 6-8 percre teszem. Tányérra fordítom, és ha nem sült volna át teljesen az alja akkor még így visszateszem 2 percre. Ha kihűlt 2 cm- s darabokra vagdosom.
     
     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése