2012. december 15., szombat

Brokkoli krémleves


Hozzávaló
  • 50 dkg fagyasztott vagy friss brokkoli
  • 30 dkg burgonya
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tk sótlan ételízesítő (ha sós akkor a sózásnál figyelj)
  • 1/4 tk borsikafű
  • 1/2 l víz ha fagyasztott a brokkoli. Ha nem akkor 1/2 dl több vizet önts!
  • 2 tk Himalája só 
  • 2 dl tejszín
Elkészítés

A burgonyát és a hagymát megtisztítom, majd a hagymát apróra a burgonyát 2 m-re darabolom. Minden anyagot a tejszín kivételével a főzőedénybe teszek. A fagyott brokkolit is. Zárt állású szeleppel a fedőt ráteszem a gépre és elindítom a RICE = Rizs programot. Lejáratkor elkészült a brokkoli, amit merülőmixerrel pürésítek és a tejszínnel jól kikeverem. Pirított zsemlekockát, sajtkockát vagy ropogós sonkacsíkot szoktam adni hozzá.
A sonka szeletet (Fekete erdei a Lidlből) 2 rétegű papírtörlőbe teszem és a mikrót max teljesítményen 2 percre beindítom. Tökéletesen ropogós lesz a sonka.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése