2012. december 12., szerda

Házi ételízesítő

Hozzávaló

  • 1,5 kg sárgarépa
  • 1 kg fehérrépa
  • 1 nagy férfi öklömnyi zellergumó
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 vastag szál póréhagya
  • 1 nagy fej fokhagyma
  • 3 db kápia paprika
  • 0,5 kg kelkáposzta
Mehet még hozzá
  • jó nagy csokor petrezselyem
  • csokor zellerlevél
  • és ízlésednek megfelelő fűszer akkor, ha különböző delikátot akarsz készíteni (pl lestyán)

Elkészítés

Minden alapanyagot megtisztítok, alaposan megmosom és a nedvességet letörlöm, lecsepegtetem. Majd uborkagyalun nagyon vékonyra felszeletelem (azért fontos, hogy hamarabb kiszáradjon). Aszalógép tálcáira vagy napra teszem és csontszárazra, kopogósra kiszárítom. Szemmel láthatóan csökken a zöldségek mennyisége.Kávédarálón annyit pörgetek rajta amilyen szemcséjű ízesítőt szeretnék készíteni. Természetesen lehet kisebb mennyiséget készíteni de nem érdemes!

Párat pörgetve a darálóval
Fűszersónak többet pörgetve


2 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki. Milyen márkájú az aszalód?
    Hogy vagy vele megelégedve?

    VálaszTörlés
  2. Én a kánikulát szoktam aszalásra használni. A hagyma, zeller aromája nem ivódik bele a műanyag masinába??

    VálaszTörlés