2012. december 12., szerda

Saját csalamádém

Hozzávaló
  • 3 kg zsenge uborka
  • 1,2 dkg lila hagyma  (lehet vegyes vagy csak fehér)
  • 4 db csípős paprika (nem erős paprika)
  • 40 dkg Xillit vagy cukor
  • ecet 2 dl 20%
  • só 6 dkg Himalája
  • mk Bórkén
  • mk Nátrium - benzoát
Elkészítés

A zsenge uborkát több vízben átmosom a két végét levágom, majd egy nagyobb edénybe héjával együtt vékonyan legyalulom. A hagymát megpucolom, leöblítem, a paprikát megmosom, kicsumázom majd mindkettőt rágyalulom az uborkára. Hozzáadom a sót, cukrot, ecetet, Bórként, Nátriumot és jól összekeverem, állni hagyom 1 órát. Tisztára mosott üvegekbe teszem, lezárom és mehet a polcra. A fiaim imádják, természetesen velem együtt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése