2013. február 22., péntek

Sajtos tallér

Hozzávaló
  • 60 dkg liszt
  • 25 dkg reszelt sajt
  • 25 dkg ráma margarin
  • csapott teáskanál őrölt kömény (ha szereted egészben is bele lehet tenni)
  • kis doboz tejföl (ha igényli tehetsz bele többet)
  • 2 egész tojás
  • ízlés szerint só ( én 3 csapott tk sót és még egy picit tettem bele)
  • bő fél tk szódabikarbóna
Elkészítés

A hozzávalókból egy kellemes tésztát állítok össze. Egy tálcára, diónyi gombócokra osztottam a begyúrt tésztát. Felfűtöttem a sütőt. A gombócokat egyenként jó laposra nyújtom (kb 10-12 cm átmérőjűre) és egyenként szép piros - ropogósra sütöm.
Ezzel a készülékkel gyártom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése