2013. május 10., péntek

Újkrumpli leves

Hozzávaló
  • 1 kg újkrumpli (kockázva)
  • 1 csomag új vegyes zöldség (3 sárga + 2 fehérrépa) karikázva
  • 2 db erősebb szál újhagyma (félbevágva)
  • 3 ek olaj
  • 1 paradicsom szelet + 1 paprika szelet (el is maradhat)
  • 4 x 10 cm házikolbász (ha ez nincs akkor lecsókolbász és házi szalonna bőrke darab)
  • 1 ek liszt
  • 1 csapott tk pirospaprika
  • petrezselyem 3-4 szál apróra metélve
  • a tálaláshoz tejföl és vagy tárkonyos ecet
  • 3-4 tk só
  • 1 l víz
Elkészítés
 
Az olajon megfuttatom a felkockázott zöldségeket, megszórom a liszttel, paprikával, keverek rajta felöntöm 1 liter vízzel, hozzáteszem a kolbászt, bőrkét, paprikát paradicsomot. Nyitott géppel felforralom majd lezárom és RICE = Rizs programon megfőzöm. Sípszó után tejföllel vagy tárkonyos ecettel tálalom és megszórom petrezselyemmel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése