- 3 csésze liszt (a csésze 2 dl)
- 1 csésze langyos víz
- 2,5 dkg friss élesztő vagy 1 cs. porélesztő
- 1 tk só
- 1 tk cukor
- 6 ek oliva olaj
A lisztben elmorzsoltam az élesztőt, hozzáadtam a többi anyagot és jól bedagasztottam. Csodásan lágy, finom kellemes tapintású tésztám lett, amit duplájára kelesztettem úgy, hogy a tészta tetejét és az edényt is picikét le ill. kiolajoztam. 7-8 egyenlő darabra vágtam és palacsinta nagyságúra nyújtottam. Egyesével enyhén olajozott serpenyőben megsütöttem oldalanként 1-1,5 percig, de azt látni lehet, hogy megsült mert barna foltok lesznek rajta valamint felhólyagzik. Tányérra tettem és felhasználásig letakartam.
Husi elkészítése
A fenti tésztához 1 egész csirkemellet vékonyra felcsíkoztam és egy órára pácba tettem.
Pác
- 2 ek joghurt
- 2 g. fokhagyma
- 1/2 citrom leve
- só
- 1 ek oliva olaj
A páccal együtt 1 ek forró olajon kb 6-8 perc alatt lesütöttem. Ebből tettem a tészta közepére, majd tzatzikivel megöntöztem. Görög paradicsomsalátával tálaltam.
Csodálatos a tészta |
Egyenlően elosztom és nyújtom |
Így sül |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése