Hozzávaló
- 20 dkg Fetasajt
- 20 dkg natúr krémsajt
- 3 db egész tojás
- réteslap 8 - 10 db-os
- 5 dkg vaj vagy margarin olvasztva
- szezámmag a szóráshoz
Elkészítés
Egy kapcsos tortaformában sütöm. Rétegezem a réteslapokat úgy, hogy a széleik kilógjanak, közötte bőségesen megkenem margarinnal. 7 lapot teszek így egymásra. A kétféle sajtot és a tojásokat jól kikeverem és a forma közepébe öntöm, egyenesen elegyengetem, majd a kilógó tésztát ráhajtogatom, és itt is margarinozom a lapokat. Az utolsó 8. lappal betakarom az egész tésztát és a süti, valamint a forma között, kés segítségével benyomkodom, ezzel lezárom az egész tetejét. Megkenem margarinnal, megszórom szezámmal és 180C°-ra előmelegített sütőben szép pirosra sütöm. Nálam 30 perc volt.
|
A lapok szélei kilógnak |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Behajtogatom a kilógó tésztát. |
|
|
|
|
Elfogyott a kilógó tészta |
|
Az utolsó 8. lapot így teszem rá |
|
Lekenve margarinnal és megszórva szezámmal. |
|
Szép pirosra sütöttem |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése