A jobb felső sarokban van a kínai tészta. |
Minden hozzávalóból egy bő maréknyi. (A fotón látni, hogy minden hozzávalót lehetőleg egyforma nagyságúra kell darabolni!)
- csibemell
- sárgarépa
- zeller
- vöröshagyma
- fafülgomba
- bambuszrügy
- mungóbabcsíra
- 2 szál újhagyma
- a képen látható tészta (csak ezért vettem meg azt a sz...r levest amit most akcióznak, mert máshol nem tudom beszerezni)
- ananászkonzerv és a léből 1-2 ek
- ízlés szerint chili
- koriander zöld vagy petrezselyem
- 5 cm-s gyömbér reszelve
- 2 db húsleveskockából 1,5- 2 l lé vagy igazi húsleves
- 3-4 ek szójaszósz
- 1-2 ek keményítő
- olaj 3- ek
- csipetnyi curry
- 1/2 ek ecet
- pici só
A csibehusit a gyömbéres szójaszószba hagyom állni 1 órát. A felforrósított olajra dobom és pirítom pár percet a zellert, sárgarépát, vöröshagymát, gombát, rügyet, mungóbabcsírát majd rá a csibehusi a fűszeres levével együtt. Most mehet bele a chili is. Ezzel is pirítom picit majd felöntöm a lével. Kb 10 perc intenzív főzés után bele a tészta, az aprított újhagyma a koriander és a keményítő, amit egy kicsi ananászlében elkevertem. Már nem főzöm tovább! Lekapcsolom a tüzet és hagyom, hogy a tészta megpuhuljon ez 1-2 perc. Ez a mennyiség 3-4 embernek elegendő. Én egymagam ettem 3 napig (mert még nem álltam rá az 1 adagos főzésre) és garantáltan finomabb, ha több napot áll és a fogyasztandó mennyiséget forraljuk fel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése