2013. szeptember 13., péntek

Kölesottó

Hozzávaló
  • 1-2 ek oliva olaj vagy kókuszzsír
  • 1 kisebb fej lila hagyma (apróra vágva)
  • 2 db kicsi sárgarépa vagy 10-15 dkg ( 1 cm-s kockákra vágva)
  • 20 - 25 dkg gomba (sampinyon, laska) 1 cm-s kockára vágva vagy szeletelve.
  • 1 csokor petrezselyem aprítva
  • 15 dkg köles
  • 0,5 dl fehérbor
  • 2 db húsleves kocka vagy saját húsleves lé, 2,5 - 3 szorosa legyen mint a mért köles.
  • só - bors 
  • pici chili de ez el is maradhat
  • 1 ek vaj nem margarin!
  • 1 ek reszelt Parmezán
  • 1 tk só
Elkészítés


Az olajon a hagymát, sárgarépát és a gombát sóval borssal megdinsztelem. Mehet rá a lemosott, csepegtetett köles amivel egy kicsit pirítom (úgy mintha rizs készítenénk). Ráöntöm a bort és forrón a vízben feloldott húsleveskockát vagy a leveslét. Először csak 2 dl folyadékot és ha igényli akkor a többit. Lényege, hogy ne legyen száraz, de ne is tocsogjon!  Most mehet hozzá a chili. Gyakran kevergetve, fedő alatt, lassú tűzön kb.15 perc alatt elkészítem. Belekeverem a vajat a reszelt sajtot és megszórom a petrezselyemmel. Forrón tálalom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése