Hozzávaló
- 20 dkg Zelleitündi süteményliszt
- 1 egész sütőpor
- 20 dkg spenót (enyhén sós lobogó vízben 1 percig főzni, vizet jól kinyomkodni és apróra vagdosni)
- 1 mokkáskanál őrölt bors
- 2 csapott mokkáskanál só
- 2,7 dl tej
- 8 dkg kemény sajt (valamilyen füstölt és trappista fele arányban is lehet)
- 10-15 dkg fetasajt (vagy bármilyen nagyon sós fehér sajt)
- 2 db egész tojás
- szezámmag ( el is maradhat)
A liszteket egy edénybe mértem, hozzá tettem a sót, sütőport a reszelt sajtokat ezeket elkevertem. Majd a tojás a tej, amivel az egész anyagot jól elkevertem és legvégül az aprított spenót is belekerült. Jó alaposan vajazott-lisztezett muffin sütőt 3/4 -ig töltöttem a masszával (lehet papírkosárkába is sütni de onnan csak nagy pazarlás mellett kikapargatni lehet), megszórtam szezámmal és 200 C° előmelegített sütőben 20-25 percig sütöttem. Tűpróba! 5 percig hagyom a formában (a gőz még dolgozik belül a sütiben) majd langyosan kínálom. Hidegen is finom egészséges sütemény!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése