Hozzávaló
- 10 dkg magozott meggy (levétől jól kinyomkodva, lecsepegtetve)
- 12 dkg vaj (lágy)
- 2 db egész tojás
- 12 dkg zabpehelyliszt
- 3 dkg darált mák
- 1/2 tk őrölt fahéj
- 1 citrom vagy lime héja
- 4 ek kefír
- 14 db összetört Süssina édesítő tabletta (de bármelyik sütésálló jó)
- 1 tk sütőpor
- késhegynyi szódabikarbóna
- csipet só
A zablisztbe vegyítettem a sütőport és a szódabikarbónát. A többi hozzávalót kikevertem majd a zablisztet hozzáöntöttem, amivel csomómentesre kevertem. A 12 db - os formát papírral kibéleltem és jó 3/4 -ig töltöttem a mélyedéseket. 180 C° - ra előmelegített sütőben 20 - 30 percig sütöttem. Tűpróba!! Hagytam a formában 10 percet hűlni. (lágy a tészta nehogy szétessen) Teljesen hűlt állapotában fogyasztottam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése