- 50 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 2 tk só
- 1 tk cukor
- 1 zacskó száraz élesztő
- 170 gr natúr kefír
- 120 gr kókuszolaj vagy (vaj, napraforgó olaj)
- ízlés szerint 1 marék mag (napraforgó, tökmag, szezám, lenmag)
- 2 dl tejsavó (vagy tej)
- tojássárgája a lekenéshez
- + magok a szóráshoz
Az összes anyagot a dagasztóba tettem a tojás és a szóráshoz szükséges magok kivételével és jó 10 percig dagasztottam. Letakarva a duplájára kelesztettem. Lisztezett lapon, lágyan 1cm vastagra nyújtottam a tetejét berácsoztam, 5x5-ös kockákra vágtam. Sütőpapíros tepsire tettem, addig kelesztettem míg a sütőt 180 C° -ra előmelegítettem. Tojássárgájával lekentem vigyázva, hogy az oldalára ne folyjon le, majd megszórtam ismét magokkal és 25 perc alatt szép pirosra sütöttem. Ötletadó itt található!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése