2013. október 15., kedd

Zabos fasírozott tepsiben

Hauser mini grillben készítem újabban a napi ételeimet, mert a fiatalok kirepültek, feleslegesnek tartom 1 személyre a 60 literes sütőt felfűteni. Ha jönnek és anya kosztjára vágynának akkor természetesen üzembe helyezem a nagy sütőt.

Hozzávaló
  • 40 dkg darált sertéscomb (jelen esetben, de bármilyen hús lehet)
  • 1 gyerekökölnyi vöröshagyma nagyon apróra vágva (ha bírod inkább reszeld), mert ha durvára hagyod, akkor sütés közben a kilógók megégnek!
  • 3 g fokhagyma préselve
  • 1/4 csapott mokkáskanálnyi őrölt kömény
  • 1/4 csapott mokkáskanálnyi őrölt bors
  • ízlés szerint só
  • 1 ek zabliszt
  • 1 ek finom zabpehely
  • 1 egész tojás
  • petrezselyem (ez el is maradhat)
  • minimális olaj a tetejére
Elkészítés

A tepsit kibéleltem sütőpapírral a sütőt bekapcsoltam 200 C°-ra. A fasírozott anyagait jól összedolgoztam és pofás kis pogácsákat formáztam, amit a tepsire tettem. Tetejüket nagyon kevés olajjal lekentem és a forró sütőben szép pirosra sütöttem. Ebből a mennyiségből 8 db lett. Ez az a sütő amit használok.


3 megjegyzés:

  1. Cornflex(kukoricapehely) kiváló és garantáltan gluténmentes. Kicsit össze kell törni és hagyományosan panírozni.
    A rizslisztben forgatott zöldségfélék(cukkini, padlizsán, gomba stb) finom ropogós bundát kapnak,csak magas hőfokon kell sütni) szintén gluténmentes Lehet fele rizsliszt,fele hukoricaliszt is.

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés