Hozzávaló 10 db - hoz
- 10 dkg alakor liszt vagy (tönköly fehér liszt )
- 5 dkg zabliszt
- 7,5 dkg Xilit vagy ennek megfelelő édesítő tabletta összetörve
- 15 dkg reszelt alma
- 2 egész tojás
- 1/2 sütőpor
- csipet szódabikarbóna
- csipet só
- 1/2 mk őrölt fahéj
- 1-2 ek kefír
- mogyoró (sótlan, durvára tört)
Elkészítés
Az összes anyagot a mogyoró kivételével jól kikevertem és a papírozott muffin formát 3/4 -ig töltöttem a masszával. A tetejüket megszórtam durvára darált sótlan mogyoróval. 180 C° - ra előmelegített sütőben pirosodásig sütöttem. Mindenféleképpen tűpróbát kell végezni! A formában hagytam 5 percig, utána tányérra tettem a sütiket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése