2014. január 26., vasárnap

Csodás zabpalacsinta



Hozzávalók
  • 5 púpozott ek teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 7 ek zabliszt
  • csipet só
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 2,5 dl kókusztej (saját készítés) vagy a konzerv kókusztej hígítva 1:1 arányban vízzel
  • 1 db férfiökölnyi alma

Elkészítés

A szárazanyagokat összekevertem, majd apránként folyamatos keverés mellett beleöntöttem a tejet, s legvégül belereszeltem az almát. Jól elkevertem és hűtőbe tettem 1/2 - 1 órát. Olajozott serpenyőbe 1 merőkanálnyi tésztát tettem és mindkét oldalát szép pirosra sütöttem. Tálaláshoz cukor nélküli házi sárgabarack lekvárt kínáltam. Eredeti recept itt található!

1 megjegyzés:

  1. Szívesen megkóstolnám a palacsintát, ilyen formában még nem ettem.
    Kérlek nézz be hozzám, szeretnélek meginvitálni egy játékra :)

    VálaszTörlés