2014. január 23., csütörtök

Kenyér nem csak candidásoknak


Hozzávaló
  • 15 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 10 dkg durumliszt
  • 2,5 dkg lenmagliszt
  • 2,5 dkg zabpehely
  • 2 ek lenmag
  • 2 ek napraforgómag
  • 1 ek szezámmag
  • 2 csapott tk só
  • 1 szűk tk szódabikarbóna
  • 3 ek olaj
  • 15 dkg joghurt
  • 1-2 joghurtos doboz víz

Elkészítés
A száraz anyagokat összekevertem és a folyadékot hozzáadva (a vizet 1 adagolópohár után óvatosan) jól kikevertem. A nokedli tésztánál csak egy lehelettel keményebb tésztát kell készíteni, amit papírral bélelt (30 x 11 x 7 cm-s) tepsibe tettem és pihentetés nélkül, 180 C°-a előmelegített sütőben az alsó rácson 50 percet sütöttem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése