2014. október 1., szerda

Petrezselymes karfiolrizs


A látvány teljesen megtévesztő. Nemcsak látványban, de állítom ízben is vetekszik, ha nem jobb talán mint a megszokott rizs-hús kombináció.




Hozzávaló (1-2 személyre)

  • 1 db karfiol
  • 1 ek kacsazsír
  • pici bors
  • petrezselyem
  • szükség szerint víz

Elkészítés

Késes robotban a rózsáira szedett, megmosott karfiolt 2-3 x nagyon röviden megpörgetem. Akkorának kell lennie mint a rizsnek. 
Majd (mint a káposztás tésztához a káposztát csak cukor nélkül) elkezdem pirítani a karfiolt és csak annyiszor pici vizet öntök alá, hogy ne legyen plötty puha se, de kemény se maradjon. Sózom, borsozom, rászórom a petrezselymet, megforgatom és kész.





























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése