2017. november 3., péntek

Túrógombóc

Isteni finom! Ha a családtagok is szeretnének enni akkor duplázom az adagot.

Hozzávalók: 

• 25 dkg túró
• 2 evőkanál útifűmaghéj
• 2 evőkanál zabpehely
• 2 tojás
• 2 evőkanál cukor / édesítőszer
• 1/2 citrom reszelt citromhéj
• 1 vaníliás cukor
• só ízlés szerint
• Prézlihez: szénhidrát csökkentett zsemlemorzsa, vaj





Elkészítés
1. Az összes hozzávalót egybekevertem
2. Állni hagytam fél órát.
3. Vizes kézzel evőkanálnyi mennyiségekből gombócot készítek.
4. Forró sós vízben, kifőztem a gombócokat.
5. És a pirított morzsában megforgattam.
6. Tejföllel locsoltam meg.Ha édesebben szeretnéd, szórd meg a tetejét por eritrittel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése