Isteni finom! Ha a családtagok is szeretnének enni akkor duplázom az adagot.
Hozzávalók:
• 25 dkg túró
• 2 evőkanál útifűmaghéj
• 2 evőkanál zabpehely
• 2 tojás
• 2 evőkanál cukor / édesítőszer
• 1/2 citrom reszelt citromhéj
• 1 vaníliás cukor
• só ízlés szerint
• Prézlihez: szénhidrát csökkentett zsemlemorzsa, vaj
Elkészítés
1. Az összes hozzávalót egybekevertem
2. Állni hagytam fél órát.
3. Vizes kézzel evőkanálnyi mennyiségekből gombócot készítek.
4. Forró sós vízben, kifőztem a gombócokat.
5. És a pirított morzsában megforgattam.
6. Tejföllel locsoltam meg.Ha édesebben szeretnéd, szórd meg a tetejét por eritrittel.
Üdvözöllek látogató! Ennek a blognak ahova most betértél, fő témája az otthoni kenyérsütés és kelt tészták készítése, de találsz egyéb sütemény és ételrecepteket is. Bátran csemegézz,másold nyugodtan azt a receptet amit fel szeretnél használni, mert örömmel tölt el ha találsz ízlésednek megfelelőt! Semmilyen jogi ejnye - bejnyétől nem kell tartanod!
2017. november 3., péntek
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése