2012. szeptember 5., szerda

Arab kávétorta 1



Hozzávaló

Zárójelben a diabetikus változat!
Tészta
•    25 dkg cukor vagy (3 evőkanál Xilit )
•    6 tojássárgája
•    ½ csomag vaníliás cukor (nincs)
•    5 dkg reszelt étcsokoládé
•    2 ek finomra darált őrölt kávé
•    ½ csomag sütőpor
•    4 ek liszt
•    6 db tojásfehérje keményre verve
Krém
•    15 dkg porcukor vagy (3 ek Xilit)
•    1 egész tojás + 3 sárgája
•    1 csomag vaníliás cukor (nincs)
•    2 dl tej
•    2 ek erős főtt feketekávé vagy 2 tk nescafé
•    5 dkg keserű csokoládé
•    20 dkg margarin

Elkészítés

1. A tészta hozzávalóiból piskótát sütök (kb 20 perc alatt) egy kör alakú  tortaformában. Amíg hűl, a tészta elkészítem a krémet.

2. A cukrot a tojássárgájávalés a tojással 1 csomag vaníliás cukorral és a tejjel állandó keverés mellett sűrűre főzöm. Időközben hozzáadom a kávét és a csokoládét. Amikor kihűlt a krémhez keverem a margarint. Ezzel töltöm és vonom be a tortát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése