Hozzávaló
A tésztához
- 1/2 dl tej
- pici cukor az élesztő felfuttatásához
- 2,5 dkg élesztő
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 db egész tojás
- 1 tasak vaníliás cukor
- csipet só
- 1 dl tejföl
A töltelékhez
- 30 dkg darált dió
- 20 dkg porcukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 30 dkg házi sárgabarack lekvár
A mázhoz
- 20 dkg tortabevonó étcsokoládé
- 1 - 2 ek étolaj
Elkészítés
A cukros tejben felfuttatom az élesztőt. A lisztet elmorzsolom a margarinnal, hozzáadom a porcukrot a sót az élesztős tejet a felvert tojást a vaníliás cukrot a tejfölt és cipót formálok belőle. Nagyon szép tésztája lesz. A töltelékhez a diót ledarálom belekeverem a porcukrot és a citrom reszelt héját, és
három egyenlő részre osztom. Kibélelek sütőpapírral egy 30x40 es
tepsit. A cipót 4 egyenlő részre vágom, és gömbölyítem őket. Lisztezett
deszkán kinyújtom az első tésztát tepsi nagyságúra majd beleterítem a
tepsibe megkenem a baracklekvár 1/3 részével megszórom a diós röltelék
1/3 részével. Kinyújtom a második gombócot beleterítem a tepsiben
lévőre és
lekenem a megmaradt lekvár felével majd a diós töltelék felével
megszórom. A harmadik tésztával is így teszek, rákenem a lekvárt és
rászórom a diós tölteléket. Kinyújtom a 4. tésztát és a tepsiben lévők
tetejére teszem, a szélét egy kicsikét lenyomkodom villával
megszúrkálom és 1 órát langyos helyen letakarva kelesztem. 180 C° -ra
előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütöm. A tepsiben hagyom
kihűlni. A csokoládét apró darabokra töröm és vizgőz felett felolvasztom
belekeverem az 1 - 2 ek olajat majd a tészta tetejére simítom. Hagyom
megdermedni hűvös helyen de nem a hűtőben. Meleg késsel óvatosan
szeletelem.
Négy egyenlő részre osztott tészta
Lekvárral kenni 3 lap tetejét
Majd darált dióval is megszórni mind a 3 lap tetejét
A 4. lappal befedni és csokimázzal bevonni
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése